Mikulášské běhy

Dne 08.12.2012 v 18:44, v kategorii Klub

O víkendu s Luckou pořádáme orientační běh Slezské zimní ligy v areálu Vaňkáče, proto jsme se závodění věnovali už přes týden. A jelikož bylo ve středu Mikuláše, maraton klub Seitl uspořádal hned dva Mikulášské běhy.

Ve středu 5.12. se konal Mikulášský běh v Ostravě Porubě. Start byl v 16h a jelikož se běželo necelých 6km (5,6km) zvlněným Plesenským údolíčkem, není divu, že jsme do cíle dobíhali už za tmy. Účast nebyla veliká (16lidí jako loni), ale za to kvalitní (Standa Najvert, Roman Baláž, poláci, ...). V této konkurenci jsme se s Luckou na namrzlém povrchu v mínus 3 stupních dokázali umístit na pěkném pátém (já) a devátém místě (Lucka) celkově, což Lucce stačilo k pohodlnému náskoku a prvnímu místu v ženách. Vítěz Standa Najvert zvládl trasu absolvovat v čase 20:59, já jsem za ním zaostal jen o necelé 2 minutky (22:43) a páté místo jsem urval až v samotném závěrečném spurtu. Lucka dokončila v čase 24:49.

V pátek jsem již hájil barvy TKO pouze já, protože první ročník Mikulášského běhu v Jilešovicích startoval už v 15:30 a mnoho lidí (včetně Lucky) se zkrátka z práce dříve urvat nemohla. Přihlásilo se tedy pouze 12 lidí, ale opět nechyběli elitní běžci (např. Roman Baláž či vítěz Marek Zeman). Teplota byla pod bodem mrazu ještě o kousek níže než ve středu - mínus 6st. Na krátké trati (3,85km) jsem cítil šanci na dobré umístění a tak jsem se snažil co nejdéle držet čela závodu. Dařilo se mi to ale pouze první kilometr, pak jsem musel zvolnit a nechat vedoucí trojici poodběhnout. Rychlost přes 20km/h se prostě udržet nedala. Nicméně jsem bojoval dále a na posledním kilometru jsem se vytouženému třetímu místu přiblížil téměř na dosah. Třetí závodník byl ale zkušený a nenechal mě dostat se do kontaktu, zrychlil a bednu o 11 vteřin uhájil. A tak jsem bral bramboru - 4. místo. Avšak s časem a výkonem jsem nadmíru spokojen - za vítězem (13:14) jsem zaostal pouze o 41sekund (13:55).

Výsledky:
www.mkseitl.cz/userF… target=blank>Poruba
www.mkseitl.cz/userF… target=blank>Jilešovice

GPS záznamy běhu i s tepovkou:
runkeeper.com/user/a… target=blank>Poruba
runkeeper.com/user/a… target=blank>Jilešovice


Komentáře k článku




Přidat komentář



Jméno
Email Pokud si přejete abychom vás mohli zpětně kontaktovat,uvědte prosím vaši emailovou adresu
Zpráva
Dvanáct
(napište číslicí)

Partneři

Partnerské weby

Další články

Oravaman 2016 - velmi intenzivní zážitek

Mezi triatlonisty je slovenský Oravaman pojem a v posledních letech se závod řadí mezi nejkrásnější triatlony v Evropě s pravidelnou účastí závodníků z 30ti a více zemí.

Zoe - naše jednička

Úspěchů za rok 2015 měla Zoe Zdražilová nepočítaně. Kde jen začít?

Úspěchy v roce 2015

Rok 2015 je již dávno za námi a s ním i spousta oddílových úspěchů. Pojďme si je představit.

Jarní soustředění Němčičky 2016 - přihlášky

Přihlášku na jarní soustředění v Němčičkách najdete na prihlasky.triatlonklubostrava.cz.

Triatlon Rýmařov

V sobotu 25.7. se konal už 21. ročník silničního triatlonu v Rýmařově.