LysaCup 3 - od Šance kolem Mazláku

Dne 20.11.2012 v 09:55, v kategorii Sprint triatlon

Týden se sešel s týdnem a celá sportovní část ostravaku se opět stěhuje pod Lysou horu. Již z dálnice vidíme, že se dneska hora netváří příliš přívětivě a schovává se do mraků. Naše naděje na krásné výhledy a opalovačku ve 1323 metrech se tedy rozplývají. No aspoň že neprší.

Parkujeme na příjezdové cestě k přehradě Šanci a já, jelikož nevlastním kouzelný modrý pásek s čárovým kódem se vydávám hledat prezentaci. Po silnici už pobíhá další asi tak stovka závodníků a nervózně hledá to samé. Do startu zbývá třičtvrtě hoďky a hlavní pachatel téhle akce konečně vybaluje stoleček a rozdává reflexní náramky. Nakonec ho nedočkaví běžci oberou úplně o všechny. Že by opět rekordní účast? Nebo někteří darebáci nevracejí náramky v cíli?

Dvacet minut po desáté stojíme na startu. Sestava TKO posilnila o Marťase Prouzu, ostatní jako minule - Vojta, Pavel, Tomáš a já (Lucka). Ondra Hurník stále bojující s rymičkou se ujímá role šerpy (mého :-)) a na Lysou se vydává ještě před startem v doprovodu mamky Mončy. Pro Martina to byla premiéra na LC a zvládl ji bez ztráty hvězdičky. Nenechal se po startu strhnout zběsilým tempem a v pohodě poklusával chvilku za mnou, chvilku přede mnou. Z čehož nakonec bylo 213 místo za 1:03:33.

Já jsem etapu zvládla s vypětím všech sil za 1:03:40 (215.). Už v půlce trasy mi bylo jasné, že to dneska není ideální, to když se kolem mě zavlnily sexy trenky Milana Š. Jeho nohy rozpálené do ruda svědčily o vysokém závodním nasazení, anebo možná o blížících se omrzlinách (?). Milan se tedy prohnal a zmizel v dáli. Se zaťatými zuby a rozhodnutím, že příště už se na to opravdu vykašlu jsem pokračovala slimáčím tempem vstříc vrcholu. Kdyby aspoň ten vysílač šel vidět. Osobně bych zakázala veškeré povzbuzováni nás běžců, zejména pak těsně před cílem. Věty typu: "Zaber, už je to JEN 400m" totiž spolehlivě promění všechny plahočící se běžce na pokraji totálního vyčerpání ve sprintery bojující minimálně o zlatou olympijskou a ne o 220 místo na závodě "okolo hnoje" (organizátoři prominou). Bohužel mozky přidušené nedostatkem kyslíku automaticky reagují na tyto vnější signály vydáváním podnětů ke zvýšení tempa, což logicky po proběhnutí cílem uvede vyčerpaný organismus do stavu blížícímu se kómatu. Když mě předbíhaly dvě dívčiny, byla jsem rozhodnuta, nechat je běžet. V tu chvíli se však v protisměru začali objevovat běžci vracející se z vrcholu a výše uvedenými hláškami se nás snažili povzbuzovat. Mozek vydal příslušné signály, první holčinu jsem předběhla s křečovitým úsměvem aniž mohla zareagovat, druhou jsou stíhala již s většími problémy. S vědomím, že toho budu v pondělí zase litovat jsem však dala i tuto slečnu a 215. místo bylo moje. :-). V pondělí to tedy odnáším třeštící hlavou a žaludečními problémy. Stálo to za to? Snad budu v sobotu rozumnější.

Vojta překvapil i sám sebe a oporoti minulé etapě si polepšil o neuvěřitelných 63 míst. Je tedy skokanem TKO. I když při zpáteční cestě se z něj stala spíše vlaštovička nadšeně poletující kolem mě, cvrlikající o svém dnešním skvělém výkonu a neunávně trousící endorfiny na všechny kolemjdoucí. Další vlna štěbetání pak dorazila doma, když už hodinu po návratu (to ty výsledky nemůžete dělat trochu pomaleji?) četl své jméno ve výsledkové listině.- 86. místo (00:54:58) a konečně první stránka. Smůla, že porazil i Pavla, nevím, jak se bude dopravovat na další díly LC. Pavel převedl standardně dobrý výkon - 105. místo (00:56:12). Nad Sosničovým výkonem jsem všichni opět nevěřícně kroutili hlavou - 7. místo (00:46:01) je zcela mimo naše chápání. Ještě více nás dorazilo snad jen umístění nejmenovaného cyklisty ze znepřáteleného oddílu, který při své premiéře na LC skončil o jednu příčku výše než Tomáš.

Především díky Tomovi se umístil dobře i celý náš oddíl TK Ostrava. Poprvé se vlezl do první desítky, což je v tak silné konkurenci určitě obdivuhodné. Celkově si zatím také nevedeme zle a patří nám šťastné 13. místo.

Čas vítěze 00:41:18. Celkem se zúčastnilo 337 borek (32) a borců. Looking forward to Saturday.

www.lysacup.cz/zavod… target=blank>Fotky, články a výsledky

Autorka: Lucka Gruchalová

Komentáře k článku




Přidat komentář



Jméno
Email Pokud si přejete abychom vás mohli zpětně kontaktovat,uvědte prosím vaši emailovou adresu
Zpráva
Dvanáct
(napište číslicí)

Partneři

Partnerské weby

Další články

Oravaman 2016 - velmi intenzivní zážitek

Mezi triatlonisty je slovenský Oravaman pojem a v posledních letech se závod řadí mezi nejkrásnější triatlony v Evropě s pravidelnou účastí závodníků z 30ti a více zemí.

Zoe - naše jednička

Úspěchů za rok 2015 měla Zoe Zdražilová nepočítaně. Kde jen začít?

Úspěchy v roce 2015

Rok 2015 je již dávno za námi a s ním i spousta oddílových úspěchů. Pojďme si je představit.

Jarní soustředění Němčičky 2016 - přihlášky

Přihlášku na jarní soustředění v Němčičkách najdete na prihlasky.triatlonklubostrava.cz.

Triatlon Rýmařov

V sobotu 25.7. se konal už 21. ročník silničního triatlonu v Rýmařově.