Větřkovický triatlon ze seriálu Beskyterra

Dne 29.08.2012 v 15:05, v kategorii Sprint triatlon

V neděli 26. 8. 2012 se konal Větřkovický triatlon ze seriálu Beskyterra.

V neděli 26. 8. 2012 se konal Větřkovický triatlon ze seriálu Beskyterra.

Počasí na víkend hlásili deštivé a ráno po probuzení tomu nebylo jinak. Za okny v Ově tekly proudy deště, ale to mě neodradilo, abych si zajel zazávodit. A bylo to dobře, protože se počasí hned za Ostravou uklidnilo a po zbytek dne bylo počasí umírněné. Avšak tím, že o víkendu dosti pršelo, tak bylo každému jasné, že trasa bude pořádně podmáčená. Přesto se na startu sešlo 69 závodníků a 10 štafet. Na závodníky čekalo 600m plavání, 20km na kole (ve dvou okruzích, ženy jely pouze jeden) a asi 4km běhu.

Start byl vyhlášený na 10. hodinu, ale kvůli kontrole trasy, zda je sjízdná, se start posunul asi o čtvrt hodinky. Plaval se jeden okruh k bójce na Větřkovické nádrži. V plavecké části si nejlépe vedl Jirka Klíma a z žen Lucie Materová. Já vylézal z vody jako pátý muž.

V cyklistické části se už ale pořadí začalo měnit. Lucka si svou pozici udržela, ale Jirku potkal problém v podobě urvaného šaltru a ze závodu odstoupil. Jeho pozici převzal Tomáš Matera, který s přehledem dojel na prvním místě do běžeckého depa. Cyklistická trasa prověřila zdatnost mnoha závodníků, a i když její značná část vedla po cestě, tak se zde našly i hezké kopečky. Obzvláště výjezd na kopeček „Vrchy“ u Hájova, kde bylo kluzké bahínko a bylo téměř nemožné ho vyjet a tak přišlo na řadu tlačení kola.

Běžecká trasa vedla okolo nádrže s přeběhem přes kopeček „Hůrka“, který se stal zaslouženě noční můrou velkého počtu závodníků. Já vybíhal na běžeckou část jako čtvrtý muž, o čemž jsem neměl nejmenší zdání. Věděl jsem jen, že je přede mnou kamarád, kterého bych rád předběhl . Závodníci, kteří neměli crossové boty, měli vystaráno na problém, protože trasa vedla prudce do kopečka s následným seběhem na blátě. A kdo neměl na podrážce pořádné špunty tak se klouzal jak na ledě a musel tomu také přizpůsobit své běžecké tempo.

Tomáš Matera si udržel svůj náskok a zvítězil v čase 1:27:18. Druhý muž byl Tomáš Opíchal a třetí jsem doběhl já. V ženách pak zvítězila Lucie Materová v čase 1:06:05 následovaná Hanou Novotnou a Kristýnou Skupieňovou.



Komentáře k článku




Přidat komentář



Jméno
Email Pokud si přejete abychom vás mohli zpětně kontaktovat,uvědte prosím vaši emailovou adresu
Zpráva
Dvanáct
(napište číslicí)

Partneři

Partnerské weby

Další články

Oravaman 2016 - velmi intenzivní zážitek

Mezi triatlonisty je slovenský Oravaman pojem a v posledních letech se závod řadí mezi nejkrásnější triatlony v Evropě s pravidelnou účastí závodníků z 30ti a více zemí.

Zoe - naše jednička

Úspěchů za rok 2015 měla Zoe Zdražilová nepočítaně. Kde jen začít?

Úspěchy v roce 2015

Rok 2015 je již dávno za námi a s ním i spousta oddílových úspěchů. Pojďme si je představit.

Jarní soustředění Němčičky 2016 - přihlášky

Přihlášku na jarní soustředění v Němčičkách najdete na prihlasky.triatlonklubostrava.cz.

Triatlon Rýmařov

V sobotu 25.7. se konal už 21. ročník silničního triatlonu v Rýmařově.