Větřkovický triatlon

Dne 08.09.2014 v 16:50, v kategorii Terenní triatlon

Poslední srpnový víkend patřil Větřkovickému terénnímu triatlonu...

...ikdyž to vlastně není tak úplně pravda :) Už v pátek se totiž běžel závod v Palkovicích do Hůrek na vrchol Kubánkov a oklikou dolů. Příjemných 17km jsem zvládl v pro mě senzačním čase 1:12:15, což stačilo na 20. místo ze 150 účastníků. No a v sobotu se jel bajkový maraton Ostravský Chachar, kde se rozdávaly mistrovské tituly Slezska. Jeden si odvezla také Zoe, jak jste si mohli přečíst v předchozím článku.

No ale zpět k nedělnímu triatlonu. Jednalo se o pátý ročník výhradně amatérského závodu, o čemž svědčily také (ne)vypsané kategorie: pouze Muži, Ženy a Štafety. Odměnou každému bylo samotné dokončení nelehkého závodu, guláš v cíli a bohatá tombola. Přesto se na start postavili také přední a elitní triatlonisti z našeho kraje (Tom Matera, Kuba Boček, Aleš Dedek). Bylo tedy jasné že o vítězství si to rozdají tito 3 borci a šlo jen o to si rozdělit umístění. Vyzkoušet si tento triatlon jsem ale chtěl také já a doprovodil mě Martin Prouza. A dalších 60 závodníků. Všechny minulé ročníky byly prý deštivé a blátivé, proto se všichni těšili na ten letošní, který byl průlomový a skoro suchý! Tedy až na plavání :)

Větřkovická přehrada byla čistá, potěšení z plavání jen trošku kazily jakési rostliny v pásu několika metrů od břehu. Ale to bylo každému po startu zcela jedno! Přibližně půl kilometru plavání zvládl velmi dobře Martin a do depa šel jako 8., kousek za ním jsem už ale lezl z vody já na krásném a překvapivém 13. místě s odstupem 50 sekund na Martina, který ale proletěl depem a i se svlékáním neoprenu zvládl přezutí ve 4. nejlepším čase. No a pak začla pěkná stíhačka na kole.

Byly připraveny dva okruhy okolo 10km, v každém jeden malý a jeden velký kopeček. Nutno podotknout, že kolo jsme téměř všichni museli tlačit do obou dvou :) Ale byli i tací, kteří měli sílu na to vyjet prudké a dlouhé stoupání v sedle a za to byli odměněni pořadatelem deseti pivy. Ano, byl to Tomáš Materů, který se s námi pak ale kamarádsky rozdělil! Díky Tome! No já i Martin jsme ale v obou kolech oba kopce (tedy vždy jen kousek) tlačili. A právě v delším stoupání ke kapličce jsem Martina "došel" (nikoli doběhl a už vůbec ne dojel :-D ) a předešel! :) Vůbec jsem se z celou tratí popral statečně a odměnou mi byl pátý nejrychlejší cyklistický úsek! A co víc, v druhém depu také průběžné páté místo! Martin se po kole (17.) propadl ze 7. na 11. místo, které se snažil ve své "oblíbené" běžecké disciplíně ubránit. Bohužel, běh byl opět přes pořádný kopec a ani zde neběžel snad nikdo jiný, než Tom. Přede mnou na 4. místě byl závodník ani ne 100 metrů, ale ať jsem dělal, co jsem mohl, nepřibližoval se. A tak jsem doběhl do cíle na celkovém 5. místě, což je vlastně skvělé umístění. Nutno podotknout, že Tom Matera si vlastně od prvního depa jel sólo závod a nadělil druhému 5 minut! Až pak jsme se řadili my smrtelníci, ikdyž mi na bednu chybělo také něco přes 2 minuty a to je dost. Běh jsem měl 6. nejrychlejší. Martin se bohužel trápil a celkově ještě klesl o jednu příčku, i tak ale krásné 12. místo! Určitě jsme se neztratili! Ale na triatlonovou špičku v kraji stále ještě zdaleka nemáme. Nu což, motivace pro zimní přípravu!

Vojta

www.vetrkovicky-tria…
vysledky.timechip.cz…

Komentáře k článku




Přidat komentář



Jméno
Email Pokud si přejete abychom vás mohli zpětně kontaktovat,uvědte prosím vaši emailovou adresu
Zpráva
Dvanáct
(napište číslicí)

Partneři

Partnerské weby

Další články

Oravaman 2016 - velmi intenzivní zážitek

Mezi triatlonisty je slovenský Oravaman pojem a v posledních letech se závod řadí mezi nejkrásnější triatlony v Evropě s pravidelnou účastí závodníků z 30ti a více zemí.

Zoe - naše jednička

Úspěchů za rok 2015 měla Zoe Zdražilová nepočítaně. Kde jen začít?

Úspěchy v roce 2015

Rok 2015 je již dávno za námi a s ním i spousta oddílových úspěchů. Pojďme si je představit.

Jarní soustředění Němčičky 2016 - přihlášky

Přihlášku na jarní soustředění v Němčičkách najdete na prihlasky.triatlonklubostrava.cz.

Triatlon Rýmařov

V sobotu 25.7. se konal už 21. ročník silničního triatlonu v Rýmařově.