Czechman 2014 - Half IronMan!

Dne 12.06.2014 v 16:51, v kategorii Sprint triatlon

Aneb naše triatlonová premiéra na dlouhých tratích!

V sobotu 7.6. byl první letošní tropický den. Na startu se v neoprenech v pravé poledne peklo 500 lidí, mezi nimi i já a oddíloví kamarádi David Pech s Pavlem Hruníkem (a spoustu dalších kamarádů z oddílů jiných). Po startu voda vysloveně vřela, každý rozdal a schytal nespočet ran a kopanců. Situace se zklidnila až za první bójkou, tedy asi po 800metrech. Plaval jsem s rozumem a z vody vylezl v dobrém čase 37:50, dvě minuty za Pavlem a pár sekund před Davidem, který zaplaval víc než 10minut nad očekávání! První depo bylo pomalejší a opouštěl jsem ho s Davidem.

Na kole jsem nepochopitelně vystřelil a pár km neuváženě hnal. Za chvíli mě přesto dohnal David, předjel a od té doby jsem ho prakticky neviděl. Jela se 3 kola po 30km s jedním nepříjemným kopcem. Můj plán v tomto horku byl zajet pod 3hodiny. Povedlo se, čas 2:47:58 byl pro mne příjemným překvapením. Přesto mi David nadělil přes 12minut a Pavla jsem nedojel.

Druhé depo bylo rychlejší a začal jsem běžeckou stíhačku. I přes velké vedro jsem držel tempo pod 5 minut na km a stále někoho předbíhal. David ale běžel výborně a naproti očekáváním jsem se mu téměř nepřibližoval. Naopak jsem někde na trati musel minout Pavla, ani jeden z nás si toho ale nevšiml. Po 16km ale přišla krize a výrazně jsem zpomalil. Dobře rozjetý závod (hlavní cíl byl pod 6 hodin, snový výsledek by byl kolem 5:30 a ještě na 15. km jsem mohl pomýšlet dokonce na 5:15!) jsem si na konci dost protrpěl, ale výsledný čas 5:22:23 je pro mě osobně malou senzací. David mi nadělil 11minut a jeho čas 5:11:20 byl překvapením úplně pro všechny. Pavel rovněž vytuhl v běhu a těsně se nevlezl pod 5 a půl hodiny.

Všichni jsme ale byli v cíli šťastní, že to máme v tom vedru za sebou! Já s Davidem jsme byli také nadmíru spokojeni s našimi výkony. Musím ale přiznat, že následná regenerace trvala mnohem déle, než po maratonu, organismus byl vyčerpán mnohem komplexněji a vysoké teploty a 6 hodin na slunci udělalo své.

Web, výsledky a foto: czechman.cz/
Reportáž v České televizi: www.ceskatelevize.cz…

Vojta

Více dojmů na: www.bezvabeh.cz/clan…

Komentáře k článku




Přidat komentář



Jméno
Email Pokud si přejete abychom vás mohli zpětně kontaktovat,uvědte prosím vaši emailovou adresu
Zpráva
Dvanáct
(napište číslicí)

Partneři

Partnerské weby

Další články

Oravaman 2016 - velmi intenzivní zážitek

Mezi triatlonisty je slovenský Oravaman pojem a v posledních letech se závod řadí mezi nejkrásnější triatlony v Evropě s pravidelnou účastí závodníků z 30ti a více zemí.

Zoe - naše jednička

Úspěchů za rok 2015 měla Zoe Zdražilová nepočítaně. Kde jen začít?

Úspěchy v roce 2015

Rok 2015 je již dávno za námi a s ním i spousta oddílových úspěchů. Pojďme si je představit.

Jarní soustředění Němčičky 2016 - přihlášky

Přihlášku na jarní soustředění v Němčičkách najdete na prihlasky.triatlonklubostrava.cz.

Triatlon Rýmařov

V sobotu 25.7. se konal už 21. ročník silničního triatlonu v Rýmařově.